چطور نترسیم و مقدمه ای بر آن
چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟، چگونه با ترس مقابله کنیم و حقایق ترس را در این مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار می دهیم و همچنین در مورد انواع ترس و ترس ذهنی که یکی از مهمترین عوامل استرس است، صحبت کنیم. در وبسایت موفقیت ملک پور و همچنین در صفحه اینستاگرام موفقیت MIE سوالات زیادی در خصوص ترس، اینکه چگونه بر ترس از تاریکی غلبه کنیم، درمان ترس چیست؟ یا چرا و چگونه می ترسیم پرسیده شده اند و سوالات پر تکراری که باعث شدند تا به نگارش این مقاله بپردازیم. در اکثر موارد ما انسان ها ترس ذهنی داریم و واقعیت این است که توهمی بیش نیست، اما خیلی از افراد نمی توانند بر ترس های خود غلبه کنند و همیشه این دغدغه را دارند که حقایق ترس چیست؟ باید این نکته را مد نظر قرار بدهید که به قول افلاطون ترس، نشانه عقل است. اینکه انسان ها در دل خود ترس دارند تا حدی منطقی و خیلی هم خوب است، اینکه شما از طبقه بیستم یک ساختمان خود را به پایین پرت نمی کنید این نشانه عقل شماست. در مقاله چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟ قصد داریم تا به این موضوعات بپردازیم. لطفاً تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فایل ویدیویی استاد ملکپور در خصوص چطور نترسیم؟
- دریافت(دانلود)
- 22 دقیقه
- 182.7 MB
- 2 K
فایل صوتی این ویدیو
- دریافت
- 22 دقیقه
- 19.3 MB
- 2 K
حقایق ترس
همانطور که در مقدمه نیز ذکر شد ترس گاهاً نشانه عقل است. اگر شما در زندگی روزمره از دعواهای بی مورد یا بحث با آدم های نادان دوری می کنید بسیار خوب است. گاهاً بعضی از افراد می خواهند غلبه بر ترس از دعوا بکنند، این زمانی منطقی و درست است که بخواهند به شما ظلم بکنند یا حق شما را پایمال کنند. باید شما هزینه چیزی را که می خواهید بپردازید و در مقابل چیزی را که بدست می آورید مقایسه کنید. خیلی از اوقات پیش می آید که اتفاقا ترس چیز خوبی است ولی اینکه شما بترسید و کنترل زندگی تان را از دست بدهید، آثار منفی ترس بروز می کند و شما خیلی نگران می شوید. حتما شما هم شنیده اید یا برای تان هم پیش آمده که از سوار شدن بر هواپیما می ترسید یا از سوار شدن بر آسانسور که یک محفظه بسته است ترس دارید و… این ترس ها اگر کنترل نشوند به شما آسیب های جدی می رسانند. حال اگر شما بتوانید روانشناسی ترس را بشناسید و بر ترس خود مسلط شوید، آرامش را به زندگی خودتان دعوت کرده اید. آیا می دانید حقایق ترس یا ریشه آن چیست؟ همیشه دو عامل باعث ترس انسانها می شود.
- اتفاقی که در گذشته افتاده است
- یا اتفاقی که قرار است در آینده بیفتد
باید به این موضوع آگاه باشید که همه انسان ها در وجود شان ترس وجود دارد و ما اصلا انسانی را در دنیا نداریم که ترس نداشته باشد. نکته حائز اهمیت غلبه بر ترس ذهنی، چیره شدن یا تسلط بر ترس است. یکی از کارهایی که انسان های موفق انجام می دهند مشاوره روانشناسی درباره ترس است که به طور کامل از راهنمایی های مشاور استفاده می کنند.
درمان ترس
همیشه برای افرادی که ترس دارند این سوال پیش می آید که چرا و چگونه می ترسیم و چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟ صحبت و خلوت کردن با خودتان یکی از بهترین تکنیک هایی است که می تواند شما را در رسیدن به پاسخ سوال چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟ کمک کند. همیشه به این نکته توجه کنید که در اکثر اوقات آن چیزی که شما از آن می ترسید، خود ترسیدن بیشتر از آن اتفاقی که قرار است بیفتد، شما را اذیت می کند.
دومین راه و تکنیک برای غلبه بر ترس ذهنی پناه بردن به خداوند است پس به خداوند ایمان بیاورید. اگر شما از محصول هنر زندگی کردن استفاده کرده باشید، یک جمله ای است که استاد ملک پور خیلی تکرار می کنند: ترس؛ یعنی خدا نیست. کسی که خدا را قبول داشته باشد و ایمان بیاورد که قدرت خداوند بر همه قدرت ها غالب است دیگر از چیزی نخواهد ترسید. امروزه خیلی از جوانها ممکن است بپرسند که مگر خداوند می آید در زندگی روزمره انسانها نقشی را ایفا کند؟ ولی واقعیت این است که اگر ایمان داشته باشید، خداوند به زندگی شما وارد می شود. شما اگر به اندازه دانه جو به خداوند ایمان داشته باشید، ایمان خالص و واقعی، نه تنها خداوند وارد زندگی تان می شود بلکه کوه ها را هم برای شما جابجا می کند. زندگی نامه اشخاصی چون حضرت موسی (ع) را مطالعه کنید؛ فکر می کنید که چه اتفاقی می افتد که یک نفر حضرت موسی می شود و در مقابل آن همه جادوگر و حاکم زمان فقط با یک عصا می ایستد. اگر دقت کنید می بینید که خداوند در زندگی خیلی از ماه ها نقش بازی می کند و آثار خداوند را حتماً پیدا می کنید.
ترس در اسلام
همانطور که در بالا نیز ذکر شد ترس همیشه جنبه منفی ندارد، بلکه یکسری ترس در اسلام وجود دارد که به عنوان ترس های ارزشی معروف است و انسان ها را به داشتن چنین ترسی تشویق می کند. ترس مثبت از آن جهت حائز اهمیت است که وجود آن باعث رعایت یکسری اصول و قواعد در زندگی شخصی می شود و اتفاقاً وجود این ترس ها باعث رشد معنوی، مادی و دنیوی انسان می گردد. در این مواقع اسلام به ترس مثبت اشاره می کند و از آن به عنوان یک ارزش یاد می کند. یکی از مثبت ترین ترس ها ترس از خداوند است. خداوند در قرآن می فرماید: «… فلا تخشوا الناس و اخشون …» سوره مائده آیه 44 باید از مردم نترسید و از من بترسید. وقتی شما ایمان قلبی پیدا کنید و با خداوند همراه باشید دیگر هیچ ترسی در وجود شما رخنه نمی کند. اگر شما اعتقاد داشته باشید که خدا هست و از شما دفاع می کند، همین باعث آرامش قلب شما می شود. در قرآن کریم هم می فرماید: « إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذينَ آمَنُوا …. » همانا خداوند از کسانی که ایمان بیاورند، دفاع می کند. اگر شما خدا را قبول داشته باشید دیگر از چه چیزی می ترسید؟
چگونه با ترس مقابله کنیم ؟
اگر تا اینجا مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید دو عامل باعث ترس ما انسان ها بود و آگاه شدن از منشا ترس ها به راحتی ما را به پاسخ سوال چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟ می رساند. اولین عامل اتفاقی که در گذشته افتاده بود و دومین عامل اتفاقی که در آینده قرار است بیفتد. حال اگر شما می پرسید که چگونه با ترس مقابله کنیم باید گفت که یکی از بهترین راهکارها این است که از خودتان بپرسید آخر کار چه اتفاقی می افتد؟ (آخرش که چی؟) چه اتفاقی مگر می خواهد بیفتد؟ واقعیت این است که هیچ اتفاقی قرار نیست بیفتد. بدترین اتفاقی که ممکن است بر سر انسان بیاید مرگ است، از این بالاتر که نداریم. انسانی که نمی تواند بر ترس خود غلبه کند در تمام طول زندگی زجر می کشد و ترس لحظه به لحظه شما را درگیر می کند و از درون شما را می خورد، عین موریانه ای که از درون تنه درخت را می خورد. به این فکر کنید که اگر نترسید چقدر پیشرفت خواهید کرد و این ترس چقدر جلوی پیشرفت شما را گرفته است.
چطور نترسیم ؟ و سخن پایانی
چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟، ترس در اسلام و روانشناسی ترس را در این مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم که جزء سوالات پر تکرار بر روی وبسایت موفقیت ملک پور بود. با توجه به مقاله و صحبت های استاد ملک پور در این ویدیو، بیشتر انسان ها از ترس ذهنی که دارند عذاب می کشند و خیلی از اوقات ترس از یک اتفاق از خود آن اتفاق به مراتب آثار تخریبی بیشتری دارد. یک سوال پر تکرار این است چگونه بر ترسهای خود غلبه کنیم؟ یا چگونه با ترس مقابله کنیم ؟ پاسخ این است که برای مقابله با ترس به درون خودتان برگردید، به ریشه افکار و باورهایتان. قالب های ذهنی تان را پیدا کنید و این سوال را از خودتان بپرسید که آخر کار چه اتفاقی می افتد؟ گاهاً سوالاتی مثل اینکه آیا دین اسلام خیلی دین سختگیری است؟ هم کاربران عزیز سوال می پرسند، اما طبق چیزی که در قسمت ترس در اسلام گفته شد، دین ما اتفاقا بر جنبه های مثبت و منطقی ترس تاکید دارد که باعث پیشرفت انسان ها در بعد معنوی، مادی و دنیوی می شود. گاهاً ترس های افراد ریشه در کودکی دارد یا خیلی عمیق است و زندگی فرد را مختل کرده است. در این موارد باید چکار کرد؟ در بالا اشاره شد که روانشناسی ترس یک علم است و گاهی نیاز است که افراد به روانپزشک مراجعه کنند و یک مشاوره روانشناسی درباره ترس دریافت نمایند. امیدواریم این ویدیو پاسخگوی سوالات بسیاری از شما عزیزان بوده باشد.
سلام و درود
سخن شما متينه و من با همه ترس هام کنار اومدنم و حلشون کردم
منتها هرگر نتونستم به ترس از ارتفاع غلبه کنم و خیلی اذیتم میکنه
چون هر وقت میرم کوه به جاهای بلند که میرسم گریم میگیره….
نمیدونم دیگه چیکار کنم همه بهم میخندن
راستی درسته که تهش مرگه ولی کاش آدم بمیره…. اگه ناقص شدی چی؟
میشه راهنماییم کنین؟ 🙏