مهارت سخنوری و مقدمه ای بر آن
چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟، سخنوری چیست و برای تقویت فن بیان روی کدام مهارتها وقت بگذاریم؟، این موضوعات قرار است در این مقاله به صورت تفصیلی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟، یکی از سوالات پر تکرار افرادی است که می خواهند روی بعد ارتباطات از 5 بعد اصلی موفقیت تمرکز کنند. چگونه فن بیان قوی داشته باشیم؟، ترفندهای تقویت مهارت سخنوری و قدرت بیان کدامند؟، این سوالات و سوالاتی مشابه موارد بالا بیشترین سوالاتی است که عزیزانی که به دنبال تقویت مهارت سخنوری هستند از ما روی وبسایت موفقیت ملک پور می پرسند. از این رو شخص استاد ملک پور وقت گذاشتند و در این خصوص به سوالات یکی از کاربران عزیز که پرسیده بودند: چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟ فایل ویدیویی در این خصوص ضبط کرده اند. نکته حائز اهمیت این است که سخنوری یا فن بیان مهارتی است مثل مهارت های دیگری که اکتسابی است و شما با تمرین درست و اختصاص وقت کافی می توانید به این مهارت دست پیدا کنید. همه افراد موفقی که می بینید سخنوری در جمع هستند هم با تمرین به این مرحله رسیده اند.
فایل ویدیویی استاد ملکپور در خصوص مهارت سخنوری
- دریافت(دانلود)
- 9 دقیقه
- 109.44 MB
- 2 K
فایل صوتی این ویدیو
- دریافت
- 9 دقیقه
- 8.76 MB
- 2 K
تمرینات ساده برای تقویت توانایی سخنوری
در پاسخ به سوال یکی از عزیزان و همراهان همیشگی سایت موفقیت که پرسیده بودند: مشکلی دارم که مانع پیشرفت من می شود و خیلی نگرانم که اگر رفع نشود به اهدافم نرسم. مهارت سخنوری با دیگران را ندارم و اعتماد به نفسم ضعیف است. باید بگوییم: مهارت صحبت کردن در اثر تمرین به وجود می آید. هر آدمی اگر روی هر مهارتی قوی هست، روی آن مهارت تمرین کرده است. درست مثل ورزش کردن. در ابتدا شما عضلات ضعیفی دارید و به مرور با تمرین کردن می توانید وزنه های سنگین تری بردارید و بدن خود را ورزیده تر کنید. برای اینکه رشد کنید و ارتباط برقرار کنید باید تمرین کنید. صحبت کردن مانند رقصیدن، مهارتی است که ناشی از بروز نمایش شماست. یعنی چجوری حرف می زنید؟ چطور از حرکات دستانتان استفاده می کنید یا از آواهای صدای خود چطور استفاده می کنید؟ ترس از صحبت کردن همیشه وجود دارد و طبیعی است، حتی برای کسانی که سخنور خوبی هستند. حالا ریشه اعتماد به نفس این است که خودمان را دوست داشته باشیم و به خود و دیگران عشق بورزیم. ترس از اینکه دیگران از شما ایراد بگیرند مانع از صحبت شما می شود. باید بروید سراغ ترس هایتان و از آنها درس بگیرید. توصیه ما این است که شروع کنید موضوعی را در موردش صحبت کنید، شعر یا قصه ای که دوست دارید و قشنگ می خوانید را انتخاب کنید و از خودتان فیلم بگیرید یا صدای خود را ضبط کنید. کم کم مهارت شما افزایش پیدا می کند و می توانید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟ و سخنوری چیست؟
سخنوری مهارت صحبت و سخن گفتن در هر شرایط و جمعی است. سخنوری کاملاً با سخنرانی متفاوت است و یکی از تفاوت های بارز آن این است که شما در سخنرانی یک ساختار و چهار چوبی دارید، خلاصه نوشته ای از مطالبی که می خواهید ارائه بدهید در دستتان هست و … اما در سخنوری شما به صورت بداهه عموماً صحبت می کنید. کسی که سخنور خوبی است معمولاً در هر شرایط و موقعیتی می تواند شنونده را جذب کند. بگذارید یک مثالی بزنم: دیده اید گاهی یکی از دوستانتان یک جکی را تعریف می کند بسیار خوشتان می آید و کلی می خندید ولی یک دوست دیگرتان همان جک را طوری تعریف می کند که کاملاً بی نمک به نظر می رسد، این همان تفاوت سخنور خوب و بد بودن است. نکته مثبت این است که سخنوری هم مانند سخنرانی یک مهارت اکتسابی است و شما با تمرین و اجرای تکنیک هایی که در ادامه خدمتتان ارائه می شود می توانید مهارت خود را در این زمینه بالا ببرید. اگر شما جز افرادی هستید که همیشه از خودتان می پرسید؛ چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟، یا چگونه فن بیان قوی داشته باشیم؟، باید زمانی را برای تمرین و تکرار و ارتقای مهارتتان در زمینه سخنوری اختصاص بدهید. تمرینات فن بیان یا سخنوری فقط این نیست که شما چه بگویید بلکه باید روی چگونه گفتن، لحن، حرکات دست و بدن و… هم تمرکز و کار کنید و توجه داشته باشید که لحن، حرکات بدن و تغییر صدا، فاکتورهای بسیار مهمی در سخنورخوب بودن هستند.
برای تقویت فن بیان روی کدام مهارتها وقت بگذاریم؟
حال سوال اصلی این است که برای تقویت فن بیان روی کدام مهارتها وقت بگذاریم؟، یکسری اصول و تکنیک های اصلی وجود دارد که شما اگر روی آنها وقت بگذارید، کم کم به یک سخنور ماهر تبدیل می شوید. برای سخنوری در جمع روی مهارت های زیر کار کنید:
- گوش دادن مهمتر از پاسخ دادن است: اولین و مهمترین مهارت تقویت گوش دادن درست است، گوش سپردن فعال به مخاطب کاملاً متفاوت از شنیدن است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید که پرحرفی یک معضل بسیار بزرگ است و شما قبل از هر چیزی تمرین کنید که شنونده خوبی باشید.
- هماهنگی کلام با حالت بدن شما: این خیلی مهم است که شما وقتی شروع به صحبت می کنید تمامیت بدن شما یک چیز بیان بکنند، لحن صدا، حرکات دست، ارتباطات چشمی درست و… اگر شما اخمو و افتاده باشید هیچوقت نمی توانید صرفا با صدا انرژی کاملی را به مخاطبتان منتقل کنید.
- صدایی رسا و واضح: سعی کنید کلمات را به طور واضح و کامل ادا کنید. تو دماغی صحبت نکنید یا کلمات را تیکه تیکه نکنید.
- تسلط روی کلمات: یکی از اصول مهم دیگر تسلط روی کلمات است که بدانید کی و کجا از چه کلماتی استفاده نمایید.
- داشتن اعتماد به نفس: اعتماد به نفس از خود باوری و دوست داشتن خودتان نشات می گیرد. اگر شما خودتان را قبول داشته باشید حتما موفق می شوید. باید ترس از صحبت در جمع و خجالت را کنار بگذارید.
ترفندهای تقویت مهارت سخنوری و قدرت بیان
حال که با مهارت های سخنوری آشنا شدید باید تمرینات ساده برای تقویت توانایی سخنوری خود داشته باشید. هر کدام از تکنیک ها و مواردی که در بالا بیان شد اگر تکرار نشوند و روی آنها تمرین نکنید آثار مثبتی نخواهید گرفت. مثلاً در خصوص اعتماد به نفس تکرار کلمات تاکیدی مثبت که تایید بر توانایی های شماست خیلی موثر است جملاتی نظیر «من دوست داشتنی هستم من مورد لطف و احترام همه هستم» را با خود خیلی تکرار کنید. شرکت در کلاس های آموزش سخنوری هم می تواند گزینه بسیار خوبی باشد. یا همانطور که استاد ملک پور هم در ویدیو مثال مطالعه انشاء را در جمع می زنند هم یکی از تمرین های خوب برای این کار می تواند باشد.
چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟ و سخن پایانی
چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟، چگونه فن بیان قوی داشته باشیم و تکنیک های سخنوری را در این مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم. برای تقویت مهارت های فن بیان می توانید از آموزش های سخنوری استفاده نمایید. سخنوری مهارتی است اکتسابی و اگر زمان کافی برای یادگیری ترفندهای تقویت مهارت سخنوری و قدرت بیان بگذارید، قطعاً می توانید نتایج مناسبی بگیرید. تمرینات ساده برای تقویت توانایی سخنوری را می توانید از زبان شخص استاد ملک پور که در پاسخ به یکی از شما همراهان همیشگی ما بر روی وبسایت موفقیت ملک پور پرسیده بودند ملاحظه نمایید. شما سروران عزیز می توانید در قسمت دیدگاه در انتهای همین مقاله سوالات یا تجربیات خود را در مورد موضوع مقاله چطور در مهارت سخنوری و فن بیان بهتر شویم؟ مطرح بفرمایید تا اطلاعات تجربیات خود را باهم به اشتراک بگذاریم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.